top of page

Fakta om flygplan

Dessa följande textstycken kommer att handla om flygplansfakta då att en stor del av de som är flygrädda beror på att man är okunnig kring flygplan. 

Tryggande fakta

Flygrädsla tips

Din rädsla

 

För att övervinna din flygrädsla måste du börja med att finna din rädsla kring flygning. Det finns många olika typer av rädslor kring flygningen som är ovant för de flesta att handskas med och man därför kan vara rädd för. Du är definitivt inte ensam som är rädd för just din rädsla. Över 25% av världens befolkning är mer eller mindre flygrädd och ca 10% har uppnått gränsen flygfobi. 

Hur flygplan kan flyga

Hur flygplan kan lyfta

 
Redan vid gate värms motorerna upp, genom det sättet av uppvärmning undviker man kall start och därför släpper inte man ut lika mycket bränsle som vid kall start. När motorerna sätts igång vid startbanan sugs luften in genom turbinen som gör att flygplanet dras framåt i en hög hastighet.
 
Motorerna är väldigt enkelt konstruerade som du även kan läsa mer om Motorerna. Motorerna är väldigt starka och kan ha en dragkraft uppemot 311 kN- 363 kN. Vingarna är även konstruerade likt som fågelvingar att luften ska dra flygplanet uppåt genom Bernoullis princip, lufttrycket blir lägre ju snabbare luften rör sig, därför skapas ett lågtryck över vingen och ett högtryck under vingen som gör att planet kan befinna sig i luften utan att falla.

Ångest

 

Vid ångest eller panikångest under flygningen beror ofta dessa attacker på att man sitter still, när man sitter still så tänker man mer på allt som händer ombord på planet och blir därför mer nervös. Om du hade blivit jagad av t.ex. ett djur hade du inte hunnit få så mycket ångest utan mer adrenalin, ångesten och panikångesten kommer därefter när du stannat upp från händelsen. För att förhindra detta kan du även försöka stå mycket i planet och gå så mycket som möjligt.

 

När man väl sitter fastspänd i passagerarstolen så är det lätt att få klaustrofobi, då kanske du börjar bli nervös, andas snabbare, hjärtat pumpar snabbare, stickningar, domningar i händer och fötter, yrsel, svarta prickar framför ögonen eller hallucinationer förekommer.

För att undvika detta så kan du exempelvis andas i en påse, när man andas i en påse andas man samma luft i långsammare takt vilket lugnar ens stress och ångest vid oro. Om man inte har en påse kan man andas i ett sugrör eller liknande för att få ner andningstakten och stressnivån.

I boken "Övervinn din flygrädsla" skriver dom väldigt bra och hjälpsamma metoder för att man ska dämpa sin ångest ombord på flygplanet! Boken är skriven av Cecilia Gustafsson (Leg psykolog och specialist inom klinisk psykologi) och även Björn Lundström ( Svensk pilot och även svensk ikon inom pilotyrket). 

Boken finns att köpa på bland annat denna annons och även på utvalda bokhandel.

Ångest vid flygrädsla
Alkohol vid flygrädsla

Otillåtliga Hjälpmedel

 

Otillåtliga hjälpmedel, det är inget jag skulle rekommendera. Men vad tänker jag på när jag säger otillåtliga hjälpmedel? Jo, exempelvis alkohol. Alkoholen är ofta en väldigt dålig nödlösning för flygrädda personer. Men det som verkligen händer är att man tappar förståndet och därför endast skjuter upp sin rädsla framför sig, man tänker inte helt klart och tappar förståndet. Detta gör att ifall en händelse sker på planet kommer du inte kunna ta hand om dig själv, dina barn eller personer runt omkring dig. Du kan även bli ett störande föremål för andra resande resenärer p.ga. din alkoholupptagning.

Alkoholen har även en större påverkan på dig själv än om du hade varit på marken. Detta är för att när du är uppe på 10 000 meters höjd blir luftfuktigheten torrare och man förlorar vätska, det gör att alkoholen har större påverkan än vad det vanligtvis gjort. 

Höga ljud

 

När man befinner sig i ett farande flygplan finns det gott om ljudkällor och väldigt mycket bullrande ljud. Ljuden kan dels komma från Hydraul pumparna som ger tryck hos vingarna för att de ska kunna fällas ut, landningsställ med luckor som fälls in och ut, ett brusande ljud från luftkonditioneringen eller så klart den största ljudkällan av dem alla, de starka motorerna. Mitt tips till dig är att om du hör något konstigt ljud i planet, kolla direkt på flygvärdinnorna och se ifall de reagerar, om de reagerar tycker jag du ska fråga vad det var, flygvärdinnor är grymma på att göra just dig så trygg som möjligt ombord.

Våga fråga, det är deras jobb att se till så du får en behaglig flygresa!

Höga ljud på ett flygplan
Turbulens ombord ett flygplan

Turbulens

 

Turbulens kan ofta vara en stor ledande faktor till att man stannar hemma från semestern med familjen. Turbulens kan vara oerhört skrämmande hos vissa personer och jag förstår er, verkligen. Man kanske inte vet vad turbulens är och från ingenstans ska man sätta på sig bältet för det kan skaka i hela planet, och man vet heller inte när det kommer.

Turbulens eller även kallat luftgropar är som luftmassor som rör på sig som påverkar planet i luften, luftmassor som rör på sig över hela jordklotet hela tiden kallar vi för vindar. Dessa är inte farligt och förändras lika mycket som själva vädret gör. Flygplan har aldrig i världshistorien kolliderat p.ga. turbulens! Det är en väldigt bra anledning till att inte vara rädd för det!

Ett exempel till detta, när du åker båt finns det gott om vågor, vågor och turbulens är i princip samma sak, skillnaden är att du kan se vågorna, när vågorna kommer och hur de påverkar båten, det kan du dessvärre inte på ett flygplan.

Flygplan är byggda för att klara av turbulens, flygplan klarar av turbulens och är byggda för det. Dock kan turbulens faktiskt vara farligt vid åskmoln men det åker man helt enkelt inte igenom. Åskmoln och sådant väder ser man jätte tydligt på piloternas radar och man åker helt enkelt inte in där. Även redan innan planet har avfärdats så ser man över planets rutt och även väder kring den sträcka man passerar, om man ser ett dåligt ställe åker man inte igenom det.

Ett flygplansvingar går heller inte att gå av, vingarna är som en fågelvinge och kan böjas väldigt mycket om så behövs.

Kolla gärna på Youtube videon nedan!

Klaustrofobi/ Höjdrädsla

 

Klaustrofobi är en väldigt obehaglig sak att få under en flygtur, när man sitter i ett flygplan och inträffas av klaustrofobi kan man känna symptom såsom stressad, börjar frysa och kallsvettas. När man väl får dessa symptom så vill man bara en sak, ut. För att undvika klaustrofobi får man påminna sig om sin omgivning, vart man är, vad man gör, och att flyga är absolut inte farligt på något vis.

Personer brukar säga att flyga flygplan är inte i närheten av samma sak, när man åker bil, buss eller tåg kan man gå av när man vill, det kan man inte på flygplan eftersom ett flygplan åker i flera hundra kilometer i timmen och även flera tusen meter upp i luften, det är sant men när du åker bil, buss eller tåg kan du inte heller välja när du vill gå av, om du hade hoppat av när du vill hade du även då slagit ihjäl dig och med stor sannolikhet omkommit.

Man kan även undra sig varför man ska flyga på så hög höjd. Varför inte bara flyga på 3000 meters höjd? 

Man flyger på ca 10 000 meters höjd eftersom att lufttrycket är 1/3 del så hög som lufttrycket vid markytan, det gör så att man förbrukar en tredjedel så mycket bränsle som vid marken. 

Klaustrofobi/ höjdrädsla
Flygplans motorns funktion

Motorerna

Väldigt stor del av de personer är flygrädda är rädd för att motorerna ska stanna, jag förstår er till fullo, att det som håller en uppe i luften kan sluta fungera. Men det som faktiskt gör att man inte störtar direkt ned är flygplanets konstruktion dvs vingarna, med hjälp av dom kan flygplanet glidflyga i ca 30 minuter från 10 000 meters höjd, med den goda tidsmarginalen hinner piloterna genomföra alla möjliga olika sorters system för att få igång motorerna igen.

Motorerna är väldigt enkel konstituerade. Luft sugs in genom motorerna med hjälp av fläktbladen, luften pressas ihop av en kompressor, bränslet sprutas in och en det sker en förbränning. När en förbränning skett expanderar luften bakåt som sedan passerar en turbin som driver kompressorn och åker sedan ut från andra sidan av motorn i en väldigt hög hastighet.

 Nu mera finns det ett tvåfalls system som innebär att det finns nästan dubbelt utav alla instrument i en flygmaskin.

Terrorism 

Jag tror vi alla har hört talas om den stora händelsen vid kapningen av flera flygplan som kraschade in i Twin Tower i USA även kallat 9/11. Att kapningar av flygplan har förekommit genom åren som lett till kollisioner är väldigt liten. Chansen att just ditt plan blir kapat är ca 1 på 17 000 000, alltså väldigt liten chans! Alla kapningar leder heller inte till någon slags kollision. Chansen är alltså större att du blir uppäten av en haj. 

Terrorism på flygplan

Före Take-Off

 

Innan själva flygningen samlas man alltid ca en timme innan avgång, det gör man för att gå igenom vädret under resans gång, hur mycket bränsle som kommer att gå åt apropå hur mycket bagage och passagerare som är med ombord.

Därefter är det en grundlig regel att alltid gå runt planet för att se till att det inte finns några yttre skador på planet, det gör båda piloterna efter de gått igenom själva flygningen för att som om det är några yttre skador på planet, om det är det kallar man på tekniker direkt.

Ibland säger även passagerare till personalen att man är flygrädd vilket är 10/10 i betyg om man gör, då brukar personalen be de flygrädda att följa med in och hälsa på kaptenen i cockpit. Piloterna och kabinpersonalen är grymma på att göra just dig tryggare till din resa, så våga fråga!

Titta även på länken nedan om hur de går igenom planet innan varje start!

Flygrädsla
Statistik på flygplansolyckor

Hur säkert är det att flyga?

 

Enligt ren statistik skulle du behöva flyga varje dag året om i omkring 3000 år innan risken skulle vara 50/50 att en olycka sker.

Flygplan är världens säkraste sätt att ta sig över längre sträckor. Jag skulle säga att bilfärden till flygplatsen det farligaste delen under resan. 

Chansen att en kollision sker är ca 1 på 11 000 000 miljoner, det är sjukt liten chans! Denna statistik visar även på ett litet komiskt sätt att det är 18 gånger säkrare att flyga än att stanna hemma i ditt egna hem!

Ta in denna statistik! Det är större chans att man omkommer i en bilolycka på väg till flygplatsen!

Säkerheten på flygplatsen

De flesta har säkert hört om 9/11, kapningen av flera plan som kolliderar i Twin Tower. Man kan ställa sig frågan hur kan detta ens få hända?! Säkerhetskontrollerna på den tiden var nästintill obefintliga, det var oerhört oeffektiva och det var mycket enkelt att smuggla in saker. Under den tiden då händelsen om 9/11 inträffade kontrollerade man inte ens handbagage vilket förklara en hel del. Efter den händelsen det var det då säkerhetskontroller infördes.

Numera kontrollerar man exakt allt man som passagerare har på sig och med sig i väskan, när kontrollanter kontrollerar ens bagage ser de exakt allting i väskan och tvekar inte en sekund ifall de hittar något lurt att undersöka.

Chansen att ett flygplan blir kapat nu för tiden är ca 1 på 17 000 000.

Säkerheten på ett flygplan och flygplats
Flygplats/ flygrädsla
Flygplats/ flygrädsla
Flygplats/ flygrädsla
Dåligt väder vid flygning

Dåligt väder

 

Piloternas vädersystem är grymt viktiga för deras val av flygrutt, hur vädret ser ut kollar man redan innan flygningen samlas flygteamet för att se hur vädret kommer att se ut, vilken rutt de bör åka för att passagerarna ska få en så behaglig resa som möjligt!

Vid sämre väder som man bör undvika har man nästan alltid 3–4 back-up planer vid snabba väderomslag.

Flygplanets väderradar sitter precis framför piloterna i cockpit, piloterna har varsin radar som sitter framför dem båda. På deras väderradar mäter man dels väder och turbulens på olika höjder, ibland bestämmer sig piloterna för att sänka eller höja sin höjd på planet för att undvika en viss turbulens.

Fågel kollisioner 

Fågelkollisioner är ett utav de vanligaste problemen kring flygproblem. Detta problem studeras av forskare och uppfinnare för att bli av med. Som tur är att fåglar hålls på nära mark höjd medans flygplan hålls väldigt högt ovan marken. Däremot är start och landning ett av de slag som fåglar kan skapa problem. För att undvika dessa problem drivs bilar ständigt runt flygplatser för att avfyra raketskott för att skrämma bort fåglarna.

Just i Sverige har vi däremot inga större typer av fåglar som kan utsätta motorerna på ett farligt sätt, ifall ett fåtal fåglar kommit in i motorerna äter motorerna upp fåglarna som ingenting hänt, däremot bör motorerna undvikas så inga större problem skett. Om större fåglar kommer in i motorerna och motorerna börjar exempelvis brinna väljer man att stänga av motorn eller motorerna. Om det endast är en motor kan man fortfarande flyga men nödlandar självklart så fort som möjligt. Om det är båda motorerna är piloterna tränade till att utföra nödlandning på exempelvis vatten om så behövs utan problem.

Fågel kollission
Fågelkollission/ flygrädsla
Anti-ice system på ett flygplan

Anti-ice/ de-icing system

Anti-ice systemet är tillför att hålla kylan på en godtagbar nivå och brukas oftast tillföras under längre flygningar på höga höjder och speciellt till och från kallare länder. Vid höga höjder är det uppemot ca -67 celsius och därför att flygplanet ska fungera på ett bra sätts tillförs de-ice spray på flygplanet innan start vid gate. De-ice spray innehåller en blandning annat salt, saltlösning, alkohol och glykos som gör att fryspunkten blir allt mycket lägre så att motorerna ska fungera som det ska.

        Redounded-system

 

Redounded system är ett mycket säkert system som egentligen innebär att allt som det finns i ett flygplan finns det egentligen två eller ibland tre och ibland ännu fler back-up system. Detta är ett sätt för att göra flygplanet väldigt mycket mer säkrare. Om en motor exempelvis går sönder finns det minst en till som faktiskt klarar av att flyga planet tryggt!

Två-system/ flygrädsla
Blixtrar på ett flygplan

Blixtrar

Man som pilot är det sista man vill att åka igenom åskmoln med blixtrar och dunder, man ser sådant väder jätte tydligt på deras väder radar men ibland trots deras back-up planer måste man ibland åka igenom sådant. 

Därför är det väldigt viktigt för dig att veta om det skulle slå ned en blixt i ditt plan är även flygplan skapade för att kunna ta emot en blixt. Planets funktion påverkas inte överhuvudtaget utan kan fullfölja flygningen därefter, det som sker är att blir en himla smäll i planet. Alla flygplan är som sagt byggda för att kunna ta emot blixtrar, det kan man genom att flygplanets magnet skal för elektriciteten utanpå planet, denna princip kallas för "Fardays bur". Även om planet ibland är gjort av komposit har man elnät i planet som gör att elektriciteten förs utanpå planet och sedan bort från planet. 

Landningsställen 

Det finns en del personer som oroar sig för att landningsställen inte fälls ut i tid. Personerna har sett klipp på nätet där de ser hur planet går sönder. Landningsställen är en väldigt enkel funktion som är enkla att fälla ut där de drar i en spak i planet. Om inte den skulle fungera fälls landningsställen ut automatiskt med hjälp av graviteten som gör att flygplanet kan landa tryggt och väldigt säkert. 

Landningsställen på ett flygplan
Fönsters tålighet på ett flygplan

Fönsterna

Vad händer om ett fönster får en spricka i sig? Det är en fråga många personer ställer sig, kommer dragningskraften bara suga ut en ur flygplanet? 

Om ett fönster får en spricka i sig eller någonting händer finns det flera lager rutor i själva fönstret för att minska risken. Självklart bör fönstret bytas ut om sådant skede skulle inträffa. 

Du kanske också har observerat att i varje fönster finns det ett litet hål längst ned. Den lilla detaljen gör så att när flygplanet sjunker eller stiger i höjd vilket gör så att trycket jämnas ut i planet och i fönstret. 

 

Att hålla koll på knapparna

Det finns över 300 knappar och spakar i ett flygplans cockpit där piloterna sitter, hur bär piloterna sig åt för att hålla koll på alla de olika knapparna? 

Alla knappar, radar och spakar är inramade i olika grupper för att det ska bli enkelt för piloterna att nå dom och hålla koll på de, exempelvis är radiokommunikation på ett ställe, knappar för brandsläckare på ett ställe, hydraulik på ett ställe med mera

Hålla koll på alla knappar på ett flygplan
Fallskärmar? Flygrädsla

Varför inte fallskärmar?

Man kan ofta undra sig varför man har flytvästar men inte fallskärmar på ett flygplan. Det skulle väll vara väldigt nödvändigt att alla i planet bara hoppar ut innan ifall planet skulle krascha?

Att alla i planet skulle få på sig en fallskärm och kunna hantera den är omöjligt. det skulle leda till fullständig panik i planet och kaos artad situation skulle inträffa. 

Det går heller inte att öppna dörren på ett flygplan medans ett flygplan flyger pga trycket i kabinen och utanför planet. Det skulle krävas en vikt på ca 54 000kg för att kunna dra ned handtaget för att få upp dörren. 

Bromsarna

 

Ett normal stort passagerarflygplan landar ungefär i 280 km/h. Det innebär att flygplanet måste ha väldigt starka bromsar för att få stopp på det tunga flygplanet i en hög hastighet. 

För varje landningsbana räknar man ut hur lång sträcka man kommer tänkas behöva för att hinna stanna innan man ska vika av från landningsbanan. Om man landar för sent och inte hinner stanna kan man behövas göra en så kallad "Go-around", det innebär att man helt enkelt lyfter upp i luften igen för det inte är tillräckligt säkert för flygplanet att landa och försöker igen. 

1. Flygplan börjar bromsa in med hjälp av reversering på motorerna, det menas att motorerna drar ned sin fart. 

2. Man gör vingarna större med genom att fälla ut "flaps", alltså vingklaffarna som man fäller ut för att det ska bli svårare för vindens massa att ta sig förbi planet vilket saktar ned flygplanet. 

3. För att ytterligare sakta ned flygplanet kan man (om det behövs) på vissa flygplan dra bak som en sköld bakom motorerna för att snabbt sakta ned flygplanet. 

4. Därefter när flygplanet har kommit ned i en viss hastighet bromsar man helt och hållet med hjälp av hjulbromsningar. 

Flygrädsla, Bromsar
Balans på ett flygplan

Balansen i flygplanet

Att ha rätt balans på ett flygplan är väldigt viktigt, det gör att om man har fel balans i flygplanet kan det leda till viss problem såsom svårt att landa i och med obalans i planet. 

Man vill såklart undvika detta och därför fördelar man alltid upp bränslet i vingarna där bränslet befinner sig jämnt fördelat. Om i ett skede skulle inträffa att bränslet är ojämnt fördelat i vingarna kan man enkelt dra över bränsle eller släppa ut bränsle.

Man fördelar även upp all vikt i flygplanets "cargo" (Lastutrymmen) i form av bagage och annan last så att flygplanet är stabilt och säkert.

För att stabilisera flygplanet under flygningen använder man sig ut av "stabilisatorn" allts stjärtvingen på ett flygplan som gör att flygplanet åker stabilt och tryggt. Stabilisatorn grader ställer piloterna in i cockpit. 

Se gärna videon nedan om hur det går till!

Ishalka & Bromssträcka

Visste du att det stället på jorden där snöplogningen sker snabbast och absolut bäst, är på flygplatser. På bara ett fåtal minuter plogar plogmaskiner bort all snö med mera för att flygplan ska landa tryggt och säkert!

Men varför inte vinterdäck på flygplanen? 

Eftersom att flygplan oftast väger uppemot flera hundra ton behövs inga vinterdäck på flygplanet! I och med att flygplanet är så pass tungt behövs det inga vinterdäck för att däcken ska få fäste i marken. 

Det är samma med vanliga lastbilar, även de har inga vinter eftersom att de är så pass tunga. 

Alla start- och landningsbanor är indelade i tre zoner, V1, VR & V2. Dessa menas i vilka sektioner ett flygplan hinner stanna på marken vid start eller när man måste göra om landningen vid landning. I och med detta system kan man enkelt avgöra vad som är säkert för ett flygplan för att hinna bromsa vid landning och komma upp i luften vid start utan att behöva tveka som pilot! 

Ishalka, Flygrädsla
Landningsbana, Flygrädsla
ta av

Fritt fall

 

De flesta har nog lagt märke till att direkt efter start känns det som om att planet tappar höjd och faller ned mot marken, men så är verkligen inte fallet! 

När ett flygplan ska lyfta, lyfter flygplan med mycket mer fart än vad planet egentligen behöver. Det gör att under den inledande delen snabbt klättrar i höjd vilket planet skall göra för att snabbt komma upp i höjd. När "klättrings delen" är avklarad som är efter ett par hundra meter minskar man klättrings delen eftersom den inte behövs lika kraftigt vilket piloterna gör genom att plana ut planet och då kommer det att kännas som ett litet fritt fall, men det är i själva verket planet som dels planar ut och ÖKAR farten, inte minskar farten som det kan kännas. Det som sker är att planet drar in "flaps" och accelererar i fart som gör att planet kan åka fortare!

bottom of page