top of page

Piloternas utbildning

Detta stycke kommer att vara lite kortare men kommer ändå att kunna trygga din flygrädsla. 

Piloter före och efter utbildning

Flygplan, flygrädsla, pilot, piloternas utbildning,
Hur utbildningen går till 

För att bli antagen till flygskola måste man vara över 18 år, ​man behöver ha godkänt slutbetyg i gymnasiet, man behöver vara godkänd i upp till engelska 6, matematik 1C & 2C och fysik 1:a. Man behöver även gå på ett psykologiskt lämplighetstest och utdrag från polisens belastningsregister. 

Undervisningen sker på svenska. Testerna är på svenska under hela fas 1 sedan är den på engelska i fas 2. Utbildningen är i ca 24 månader. 

Piloter är väl utbildade för alla olika sorters situationer så att man kan utföra de kritiska situationerna väl utfört, där de tränar i simulatorer. 

Pilotens schema

Piloternas schema är väldigt rörligt, ena veckan kan man börja 04.30 och andra veckan kan man börja 18.00 så det är ett väldigt rörligt schema. Piloterna testas ofta om hur deras hälsa är eftersom att pilot yrket är ett väldigt tidskrävande yrke och kan vara tungt att jobba olika tider varje dag.   

 

Pilot, flygplan, flygrädsla
Cockpit, piloter, pilot, piloternas utbildning, flygplan, flygrädsla
Pilotens liv efter utbildning

Efter att en pilot skaffat sin pilot utbildning behöver man även ca 150 flygtimmar för att i långsam takt ta sig närmare och närmare att flyga passagerarplan för att få in rutin. Man behöver ha minsta 150 flygtimmar i luften för att kunna bli andre pilot. 

 

Cockpit, pilot, piloter, flygplan, flygrädsla
Flygplan, flygrädsla, tips, steg, metoder

Trygga sidor/Böcker som också kan hjälpa dig övervinna din rädsla: 

  • Över vinn din flygrädsla (Bok)

Flygplan, flygrädsla, tips, steg, metoder, övervinna sin flygrädsla

Men glöm inte bort. Träning ger färdigheter!

bottom of page